Вести:
Tools
You are here: Почетна|Медиа Центар|Вести
Вести
70 години заедничка безбедност и одбрана на НАТО: 1-ва меѓународна YATA Академија, Тирана, Албанија PDF Печати Е-пошта
Сабота, 14 Декември 2019 13:48

1По повод седумдесетгодишнината  од колективната безбедност и одбрана на НАТО, беше одржана првата меѓународна академија во Тирана, Албанија, организирана од YATA АЛБАНИЈА и меѓународната YATA. Проектот беше поддржан од Одделот за јавна дипломатија на НАТО. Три дена на активности со претставници од различни академски области како и политичари и дипломати. Академијата беше одржана во периодот 8ми-11ти Декември 2019.

 
Завршна Конференција - Оспособување на младината за активно учество во процесот на донесување одлуки PDF Печати Е-пошта
Среда, 20 Ноември 2019 14:10

IMG 5446По повод завршувањето на проектот, насловен “Оспособување на младината за активно учество во процесот на донесување одлуки”, Евро-Атлантскиот Совет на Македонија во соработка со Амбасадата на Република Бугарија организираше Завршна Конференција со која ги презентираше резултатите од шестмесечното истражување, го покрена прашањата за младинско учество и разви дискусија за предизвиците и бариерите кои влијаат врз младинскиот ангажман.

 
ПОЗДРАВЕН КОКТЕЛ ЗА Г-ЃА ДАНИЕЛА БОУДИНОВА PDF Печати Е-пошта
Четврток, 10 Октомври 2019 12:42

IMG 6024По повод заминувањето на г-ѓа Даниела Боудинова, Заменик Шеф на Делегацијата во Амбасадата на Република Бугарија во Скопје и по покана на амбасадорот Ангел Ангелов, г. Исмет Рамадани, Претседател на АТА Македонија и г-дин Илија Џугуманов, член на Претседателството на АТА, присуствуваа на Поздравниот коктел, кој беше организиран во Бугарската Амбасада во Скопје во понеделник, 7 октомври 2019 година, во 18:00 часот.

 
РАБОТНА ПОСЕТА НА РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА – ВТОР ДЕН PDF Печати Е-пошта
Вторник, 08 Октомври 2019 09:56

ATA BGЗа време на вториот ден од работната посета на Република Бугарија која е дел од проектот на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија, насловен: “Оспособување на младината со цел активно учество во процесот на донесување одлуки“, учесниците и тимот на АТА Македонија ги посетија Кабинетот на Претседателот на Република Бугарија, Министерството за Одбрана на Република Бугарија и Атлантскиот Клуб на Бугарија.

 
РАБОТНА ПОСЕТА НА РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА – ПРВ ДЕН PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 07 Октомври 2019 13:12

MFA 2Евро-Атлантскиот Совет на Македонија (АТА Македонија) во остварувањето на својата функција, која подразбира промоција на Евро-Атлантската идеја и вредности во нашето општество, започна нов проект кој се остварува во соработка со Амбасадата на Република Бугарија во Република Северна Македонија.

 


Лист 1 од 45

Публикации

scholl dizajn web